‘WIJ KUNNEN DE ZORGSECTOR VERDER HELPEN DAN TOT NU TOE MOGELIJK WAS"

Vorig jaar november is IQVIA ontstaan vanuit het voormalige Quintiles en IMS Health. Met de naamswijziging is het bedrijf ook een andere koers gaan varen. Wat betekent dit concreet voor farma-marketeers?

‘Kortgezegd brengt IQVIA drie zaken bij elkaar: geneeskunde, de juiste data en de juiste analyses,’ vertelt Martijn Nap, principal commercial services. ‘Door data op een intelligente manier te combineren en te analyseren worden de gegevens veel waardevoller voor farmaceutische bedrijven. Op die manier willen wij een bijdrage leveren aan een betere performance van de gezondheidszorg.’

Interpretaties voor de toekomst

IQVIA beschikt over een van de grootste real-life databases die ook nog eens toegankelijk is voor farmaceuten. ‘Naast zeer accurate data, die we in het verleden al konden leveren, kunnen we daar nu ook interpretaties voor de toekomst aan koppelen,’ zegt Nap. ‘We zijn bijvoorbeeld steeds beter in staat te identificeren welke patiënt het risico loopt om zijn medicijnen niet in te nemen. Met die informatie kun je als farmaceut artsen helpen om op tijd interventies te plegen bij de juiste patiënt, en niet pas achteraf als het misschien te laat is.’

Prestaties in de praktijk

‘Daarnaast zijn we in staat de prestaties van geneesmiddelen in de praktijk te meten,’ vervolgt Nap. ‘Daardoor kunnen we vergelijkingen tussen middelen maken die voorheen niet mogelijk waren.’

Advanced analytics

‘Dankzij deze ‘advanced analyics’ kunnen vragen worden beantwoord die met normale analyses niet mogelijk zijn,’ stelt Nap. ‘Denk aan vragen als: welke patiënt loopt meer risico op het verkeerd gebruiken van medicijnen? Of: als een geneesmiddel voor meerdere ziektes gebruikt wordt, hoeveel van het middel wordt toegepast bij de ene ziekte en hoeveel bij de andere?’

Launch optimalizatie

Om de kans op een succesvolle productlancering zo groot mogelijk te maken, heeft IQVIA meer dan tienduizend launches van de afgelopen drie jaar tot in detail doorgelicht. Niet alleen getalsmatig, maar ook door alle betrokkenen uitgebreid te interviewen, vertelt Nap. ‘Vervolgens hebben we onderzocht welke launches succesvol waren en de verschillen tussen succesvolle en minder succesvolle lanceringen in kaart gebracht. Op basis van de resultaten hebben we een algoritme ontwikkeld, waarmee we lang van tevoren bij farmaceutische bedrijven kunnen signaleren welke zaken eventueel niet op orde zijn en op welke termijn die hersteld moeten worden. Hiermee kunnen ze de kans op een succesvolle productlancering maximaliseren.’

Medicijnen eerder bij patiënten

Nap besluit: ‘Dankzij onze uitvoerige kennis van het medisch landschap en ons analytisch vermogen kunnen we de rekrutering van studies versnellen. Daardoor komen medicijnen eerder bij de patiënt terecht. Doordat we bij IQVIA data, expertise in de zorg, analytisch vermogen en technologie bij elkaar brengen, kunnen we de zorg écht verder helpen dan tot nu toe mogelijk was.’
You may also be interested in
Contact Us
Wat betekent IQVIA voor farma-marketeers?
Martijn Nap, Director, Consulting Services
Blog
Nov 19, 2018
Contact Us
Contact Us

Email Us

Get in touch today to discover the right solutions for you.

Call Us

We are pleased to speak with you during our standard business hours.

U.S. Toll-Free only
+1 866 267 4479

For international call please find a number in our toll-free list.