Bereik uw klanten gerichter én persoonlijker
Martijn Veltenaar, Director, Technology Solutions
Blog
Nov 19, 2018

OCE: DE NIEUWE, INNOVATIEVE OPLOSSING VAN IQVIA

Veel organisaties in de Lifesciences- en Healthcarebranche werken nog in een traditionele structuur. Elke afdeling is op haar eigen domein bezig om de klant van dienst te zijn. Vaak opereren deze afdelingen vrij zelfstandig, wat kan leiden tot het werken in silo’s. Dit kan het klantgericht handelen ondermijnen. OCE, de nieuwe, innovatieve oplossing van IQVIA, brengt daar verandering in.

Wat is OCE?

OCE staat voor Orchestrated Customer Engagement. OCE is een oplossing die organisaties binnen de Lifesciences ondersteunt bij het benaderen van hun klanten op de juiste manier; via het juiste kanaal, met de juiste boodschap op het juiste moment. Bovendien ondersteunt én stimuleert OCE het samenwerken tussen de verschillende afdelingen.

Gerichter benaderen

Met OCE krijgt u op eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze inzicht in uw klanten. Daardoor kunt u hen veel gerichter en persoonlijker benaderen, op de manier die precies bij hen past. Voortaan ontvangt uw klant alleen nog relevante informatie via het meest efficiënte kanaal. Daar heeft niet alleen hij of zij, maar ook uw organisatie baat bij!

Multi-Channel marketing

OCE speelt in op het multi-channel marketingconcept. Hierdoor kunnen de verschillende afdelingen binnen een organisatie hun werk optimaal integreren. De oplossing maakt inzichtelijk waar iedere afdeling mee bezig is. Daardoor kunnen afdelingen eenvoudig op elkaar inspelen en onderling afstemmen welke klant op welke manier benaderd wordt. Overigens vergt dit ook een andere manier van denken en (samen)werken. Een hoogwaardige technologische oplossing alléén is niet voldoende.

Persona’s

OCE is opgebouwd uit verschillende functionele gebieden; persona’s genaamd. Elke persona heeft zijn eigen schermlayout, afhankelijk van wat relevant is voor dat type persona. Zo zijn voor sales met name de activiteiten van de salesteams en de salesdata van belang, en kijkt marketing bijvoorbeeld vooral naar campagnemanagement: welke campagnes kunnen het beste worden ingezet en bij welke klanten? Aan de achterkant van het platform zijn de verschillende modules met elkaar verbonden, waardoor de afdelingen hun acties onderling op elkaar kunnen afstemmen.

Laagdrempelig

Gebruikers kunnen zelf kiezen met welke persona(‘s) ze van start willen gaan. Dat maakt OCE uitermate laagdrempelig. U kunt dus klein beginnen met één persona en in een later stadium desgewenst andere onderdelen aan de oplossing toevoegen.

Gehele product lifecycle

Voor de ontwikkeling van OCE werkt IQVIA samen met verschillende partijen. We hebben partnerships afgesloten met diverse marktleiders in de technologiesector, zodat we alle fases in de product life cyclus optimaal kunnen ondersteunen. Voor sales en marketing maken we bijvoorbeeld gebruik van het Salesforce- platform, met daaroverheen onze eigen IQVIA-branding, geënt op de specifieke processen in de Lifesciences- industrie.

Meer weten?

Benieuwd wat OCE voor uw organisatie kan betekenen? Wij komen graag bij u langs voor een gesprek en een demo. Neem voor meer informatie contact op met uw Key Accountmanager.

You may also be interested in
Contact Us
Contact Us
Contact Us

Email Us

Get in touch today to discover the right solutions for you.

Call Us

We are pleased to speak with you during our standard business hours.

U.S. Toll-Free only
+1 866 267 4479

For international call please find a number in our toll-free list.